luni, 2 februarie 2009

Cum arată viitorul meu financiar privit în cafea

Cum mă mânca criza-n cur, alaltăieri mi-am luat inima-n dinţi şi am purces la celebra ghicitoare Franzela, adevărata verişoară a Robinetei, sora bună a vrăjitoarei Cascheta din Prelungirea Ghencii. Aşaaa...
Ca să n-o mai lungesc fără rost, că tot aia rezultă, am rugat-o pe distinsa cititoare în viitor să-mi arunce-n faţă adevărul pe care-l citea ea într-o ceaşcă de cafea aburindă. Întrebată fiind de mine, printre altele, "stimato Franzelo, mi se vor îmbunătăţi finanţele şi cu cât?", ea a clipit scurt şi mi-a ciripit: "Fumosule-chiparosule, cafiaua ta hâmi harată că ho să primeşti la salariu' fix cât hai primit hanu' trecut, hacu' doi ani şi până hacuma!". Şi mi-a arătat ceaşca, a cărei imagine v-o împărtăşesc şi vouă mai jos.















Hacuma, dilema e: oare o să mai primesc una, ca să am două, sau e vorba de gust?

9 comentarii:

Lecteriţa spunea...

a dracului cafea, nu putea sa mi se arate mie in forma asta! ca io nu-ntrebam de bani,atata bun simt economic am si io in perioada asta de criza. ma, daca ma uit in zatu' de cafea, mi-e ca vaz alte halea , si ma marcheaza "sihic" ( ca sa citez un clasic in viata)

Neliniştitu' spunea...

Păi, şi dacă ţi s-arăta, ce făceai cu ea? Şi dacă e "expreso", vorba clasicilor ospătari, ce vezi în zaţ? Şi revii la vorba lui Mulder: "Adevărul, dragii moşului, e undeva, acolo...".

Anonim spunea...

Eu cred ca ti-a prezis ca o sa lucrezi in Botswana.

Neliniştitu' spunea...

Nu cred, bre! Io cre' că mi-a zis adevărul, he-he! Da' matale, nu mai vii ca să stai, vii numai ca să pleci?

sictireanu spunea...

Intrebarea critica e: Ai baut cafeaua respectiva? :) Si daca (din nefericire) da, ce gust avea? :)))

Neliniştitu' spunea...

Bre, aia era "cafia" de ghicit, nu de băut, da?

sictireanu spunea...

Pai n-ai specificat acest lucru in articol :P

Lecteriţa spunea...

de la specialist citire: nu se ghiceste in cafea pana nu bagi botu in ceasca. tre sa bei din ea macar o inghititura, ca sa ghiceasca franzeaua, fata lu' sarmisegetuza. deci ai fraudat ghiceala

Neliniştitu' spunea...

Pardo! (aici era un "n" nazal care nu se poate scrie) Egzact dupe ce ham băgat boticu', a apărut măciuca, care vasăzică, au fost îndeplinite condiţiunile dă gâcit, he-he!