marți, 7 aprilie 2009

Bookblog - Schimb de cărţi - Evadarea Cinque

Duminică după-amiază am avut prima experienţă Bookblog, şi anume, schimbul lunar de cărţi desfăşurat la Lucky 13, pe Şelari.
Citisem despre întâlnirile "Schimb de Cărţi" că sunt ca între prieteni, dar nu-mi imaginam că chiar aşa va fi.
Am ajuns în Lucky 13 pe la 14:30, urmând ca pe la trei şi un minut să apară Raluca Alexe (autoare Bookblog), care s-a aşezat chiar la masa noastră. Peste încă vreo cinci minute au apărut Ioana Ristea şi Andrei Roşca (autori Bookblog). Apoi, pe nebăgatelea de seamă, locul s-a umplut de animaţie, cărţi, discuţii, bliţuri. Nu tu fumuri (decât de ţigară), nu tu fiţe, oameni relaxaţi, mulţi cunoscându-se între ei (se pupau, care vasăzică, se ştiau dinainte), ce mai! A fost de neimaginat.

Cele două amfitrioane (Raluca, Ioana), foarte drăguţe şi de gaşcă, s-au agitat de colo-colo cu liste de personal şi de cărţi aduse/date. În pauze împărţeau insigne cu ocazia împlinirii celor 3 ani de Bookblog. Andrei Roşca le-a ţinut isonul la capitolul “discuţii liber alese cu participanţii” şi “de gaşcă”.
Pe la patru fără douăzeci, am făcut joncţiunea cu Gabriel Mirea (alt autor Bookblog), o belea de om, boem total şi jovial peste poate. Dat fiind faptul că Ioana s-a legat de tricoul meu cu In Flames, până pe la 16:00 am discutat cu Gabi Mirea despre death melodios, râul Olt, religie şi cultura muzicală zero în liceele contemporane.
Cu un sfert de oră peste ora patru, a trebuit să plec (sugestionat teribil de insistent de Păfurişa) la Târgul de Manufacturieri de Zdrăngănele şi Brăţărici pentru fete şi fetiţe de la clubul Fabrica.
Am lăsat cărţile mele şi am luat cărţi de împrumut pe care le voi returna la următoarea ediţie.

Plus: atmosferă artistică, relax total, oameni prietenoşi, fetele şi băieţii de la Bookblog - super! Nu e de ratat nici o întâlnire.
Minus: limonada cu mentă de la bar a fost cam scumpă (11 RON) raportat atât la cantitate, cât şi la ce urme lăsa ea pe limbă.

10 comentarii:

sictireanu spunea...

No comment...frumoasa initiativa

Neliniştitu' spunea...

Frumoasă, unică, relaxantă, interesantă şi... mai multe. Cert este că la început nu cunoşteam pe nimeni, iar într-o oră şi jumătate deja aveam 10 personaje cu care schimbam păreri, de parcă ne ştiam de-o viaţă.

sictireanu spunea...

PS. "Bestia" nu reactioneaza la mijloacele de comunicare (non)verbale clasice. Trebuie investigata (non)reactia :((

...you know what I mean

Neliniştitu' spunea...

Sunt curios, de fapt, nu sunt, pentru că ştiu rezultatul. A zis că mă va suna săptămâna asta. Nu se va produce nimic...

sictireanu spunea...

Da-i un sms si zi-i ca nu vrem sa-i cerem bani, vrem doar sa-l vedem la fata :)

Neliniştitu' spunea...

Dacă ştii unde stă, ne facem curaj într-o seară şi intrăm peste el. :))

sictireanu spunea...

Cred ca s-a mutat cu totul la banca :)

Neliniştitu' spunea...

Atunci, e mai greu, că ne căpăcesc ăia. Da' o să-i mai bag un bip mai pe mâine-poimâine.

sictireanu spunea...

A raspuns, intr-un final, la mail, da discuta orice, numa de vazut la cico nu :(

Cred ca ii e rusine cu noi :)

Neliniştitu' spunea...

Abia acumaa răspuns la mail? Nu ne mai vrea. :))