luni, 23 februarie 2009

Bolt - Prima experienţă 3D

Am încercat şi ultima minune de la noi în materie de cinema, şi anume, "treideul". Ne-am gândit preţ de câteva secunde şi am căşunat pe "Bolt", un filmuleţ drăguţel, cu căţel, pisică şi hamster. Biletele au fost groaznic de scumpe (33 de lei de căciulă), iar cu popcoarne şi cola s-a dus în puii mei către un milion! Un film! Uat dă fac?

Prima impresie: puţin cam întunecat în varianta 3D (cu ochelarii pe nas), decât doi "D" (fără ochelari, dar ceţos ca vizionare), dar efectele pe 3D sunt de belea, câteodată, ai senzaţia că se întâmplă chiar în faţa ta şi, din instinct, îi fooţi una-n cap celui dinaintea ta. Bine că am ales "Bolt" şi nu altceva, vezi impresia următoare.

A doua impresie: cel mai mare neajuns au fost vocile româneşti care au dat sunet lui Bolt, câine cu univers propriu (Ianţu), Mittens, pisică rea (Mihaela Rădulescu) şi Rhino, hamster de mare efect (Dani Oţil). Dintre toţi, cel mai tare mi-a plăcut vocea ăluia de-a luat-o pe Mihaela la... şi în garsoniera lui "feng-shui", Oţil. Acuma, noi nu ne-am fi dus la un desen animat, dar am avut de ales între unul de groază, cu târnăcoape în cap (My bloody Valentine), încă unul de groază, al cărui nume îmi scapă, şi ăsta cu câinele Ianţu.

A treia impresie: cel mai agasant ingredient din film a fost vocea românească a lui Penny, fetiţa pe care Bolt o are parteneră în filme. Falsă ca sânii Queridei, lipsită de inflexiuni ca blatul de pe birou şi plată ca apa de chiuvetă, care dracu' a fost?

Ultima impresie: filmuletele e simpăticel foc, dar mai interesant era cu vocile originale, fie ele şi doi de D.

8 comentarii:

Bufniţoiul spunea...

Deci Querida, acum -mai nou- , îi are... reali/naturali :))

Şi mai mişto experienţă cică e la Bran. La cinematograful 5D. Şi e(ra) mai eftin, dooj dă lei.

Neliniştitu' spunea...

Probabil că-s naturali de la astea http://www.krystalz.com/shop/natural-stone-silicon-p-142.html
La Bran o fi 20 dă lei, da' cu benzen şi cazare creştea preţul peste limita nesimţirii celor de la Movieplex.

Lecteriţa spunea...

ma, manca-l-ar mama, cum dracu faci tu de dai banii pe toate ciudateniile?SA MA DUC CU UN MILION LA FIIILM? da' ce, mi-o trage cumva, in pretul asta, Anthony Hopkins? ca pe Otzil nu cred ca l-as servi ca sex.
Vazui Bolt la mine acasa, cu vocile originale. Da' ai nostri de ce au simtit nevoia sa miaune si sa latre pe pelicula filmului? cumva e voce sincron, si nu are subtitrare????? E in romaneste????

Neliniştitu' spunea...

A fost pură curiozitate şi am zis că o dată n-o fi foc.
Sunt sigur că vocea lu' Travolta dădea mai bine ca cea a opăritului de la "Megastar". Şi nu e singurul făcut de acest gen. Am mai văzut pe româneşte "Cars" şi "Ratatouille", care sunau ca un căcat, asta după ce vizionasem variantele cu voci originale. Încearcă, de curiozitate. "Bolt" mi s-a părut a fi ăl mai prost în alegerea vocilor.
Da, e voce sincronă şi e făcută aşa pentru ăia mici şi parlamentari.

Lecteriţa spunea...

si te pomenesti ca ai vrut sa te simti doua ore parlamentar. nice try!

sictireanu spunea...

Stai ca bag si eu un articol despre 3d-uri, sa vezi ca dixtractiva a fost la mine...

sictireanu spunea...

gata http://sictireanu.blogspot.com/2009/02/despre-filme-3d.html

Neliniştitu' spunea...

@ Lecter: Ar fi fost bine dacă mi s-ar fi umplut buzunarele, că somnu' nu m-a luat.
@ Sictireanu: Acu' mă uit!:D