vineri, 23 ianuarie 2009

The Mummy: Tomb of the Dragon Emperor - Prostia 3

După ce-am văzut partea a II-a a promiţătorului "Mumia", mi s-a tăiat zdravăn de filmele cu Brendan Fraser. Dar nu atât de zdravăn încât să nu mă risc şi cu a treia porţie de mumie. Ei, bine, mare greşeală am făcut!
După ce m-am chinuit cu 30 de minute din film, m-am prins de ce frumuşica de Rachel Weisz a zis pas la partea a III-a, dar au prostit-o pe Maria Bello să intre în rolul soţiei distrugătorului de mumii, O'Connell.

Acţiunea e vai de capu' ei şi parcă au făcut filmul ca să-l bifeze pentru planul cincinal: mumia împărtatului învie sub formă de lavă, face o tură explozivă cu caleaşca imperială prin Shanghai, după care pleacă puţin în căutarea Raiului Tibetan, Shangri-La. După ce aterizează cu o panaramă de aeroplan pe vârful muntelui, făcătorii de bine, purceşi în căutarea aceluiaşi Shangri-La, se plimbă printre vârfurile din Himalaya, ca mine printre blocurile de pe Virtuţii (din Militari, n.a.). Nu mai zic că n-au pic de gheaţă pe ochi, nas, haine şi nici pe blăniţele de la guler. În sfârşit...

Nedumerirea cea mai mare a rămas următoarea: ce dracu' a căutat tanti Michelle (Yeoh, pe numele ei de naştere, vezi "Crouching tiger...", "Tommorow never dies" ori "Memoirs of a geisha) şi nea Jet (Li, pe numele lui de băiat, vezi mai multe filme cu cafteală chinezească, de pildă "The One", "Hero" sau "Romeo must die") faţă de care aveam o admiraţie, prin filmul ăsta de cacao instant? Să tragă, aşa, o bătălie de un minut la final? Dracu' ştie. Sau scenariştii. Sau cine puii mei a avut ideea să lanseze o asemenea prostie cu "împăratul dragon".

Concluzia 1: am pierdut o oră jumate, dar am mâncat un castron de seminţe.
Concluzia 2: ale boale blănuri ecologice, nici apa nu stă pe ele!
Concluzia 3: mai bine vă uitaţi la "Mumia 1" de 3 ori, decât să vă riscaţi cu penultima şi ultima parte.

8 comentarii:

Lecteriţa spunea...

aaaa, mi s-au aburit si mie ochelarii de profan... nu de la mumii, ca un dr. lecter nu serveste hrana conservata prin deshidratare, ci doar proaspat eviscerata, daaaar, am avut un soc socant cu Twilight. Suna bine titlul, ma intrebam din ce perspectiva e tratat amurgul. Si m-am calmat brusc. povestea unei fatuci indragostite de un vampir e deja celebra. sau nu mai e deloc celebra . am dat sa suplimentez efortul de a-l urmari, totusi, ca sugatorul era Cedric Diggory, din Harry Potter si pocalul de foc, dar nu mi-a iesit "sfortarea". Asa ca mi-am mai dat jos o cosnita de episoade Heroes, cu un ligean de floricele langa, si gata. Am auzit si de The Reader, ca joaca unu' de-mi face rost de multe "orgasmuri", dar nu gasii subtitrare. Asa ca zbuciumul meu de cinefil nu e in regula.

Anonim spunea...

Apai bine ca acu spui si matale?!?! Tocmai voiam sa vaz si eu filmul deseara. Acu'.....

Anonim spunea...

Aha, bine că zisăși, să-l scot din playlist!

Recent mi-a plăcut Iron Man, Dark Knight nu prea; da, știu că sunt în urmă cu filmele, așa e când vii din lumea a treia... și evident, uelcom bec bre!

Neliniştitu' spunea...

Pentru Lecteriţa: bine că mi-ai zis de "Heroes"! Pentru subtitrări, încearcă la "regielive.ro". Zbuciumul meu cinefil mai are câte ceva de adăugat şi o va face în viitorul apropiat.
Pentru amicu' vestic, Zeneseu: ştii că gusturile nu se discută, dar, în acest caz, parol! Nu ai ce pierde, monşere!
Pentru Los Vaxxilianos: subscriu pentru "Iron Man", de mare cacao ultimul film al lui Ledger. Păcat... Mulţam fain de urări. Te calc într-o mâine, aşa, ca de primă revedere pe anul ăsta.

Lecteriţa spunea...

stiu de regie.live. numa' de-acolo iau subtitrari, dar nu au de la the reader. zici ca-ti place heroes?

Neliniştitu' spunea...

Zic că-mi place, dar fiind serial, la un moment dat, dacă mă uit non-stop la el, mi se cam ia. Dar numai pentru o perioadă, he-he!

Anonim spunea...

Apai nu m-am putut abtine si am vizionat mumia3.
Cam slab intr-adevar.
@ vaxxi daca poti, incearca si Transformers. Mie mi-a placut si ala.

Neliniştitu' spunea...

Te-am avertizat, dar nu strica să-ţi faci o idee despre cum un film excelent, devine atât de prost într-o ultimă parte.
Subscriu pentru efectele speciale din "Transformers".