luni, 24 noiembrie 2008

Foote-m-aş pă compania voastră!

Nu vroiam să mai scriu nimic despre căcampania expectorală, da' nu pot să mă abţin.
Apropo de ce ziceam în urmă cu câteva zile despre "anti-coasterul" PNL-PD, astăzi, pe drumul de întoarcere de la Constanţa, pe la jumătatea lu' A2 (aia "a Soarelui", pentru cei care nu-s familiarizaţi cu cele două mari şi late prescurtări de autostrăzi româneşti), se întâmpla un mare panou înfăţişând un nene cu cască de protecţie care bătea obrazu' la trecători şi zicea: "În 4 ani de guvernare PNL-PD, doar 5 km de autostradă. Ruşine PNL-PD!".

Aproape de intrarea în Bucureşti, ochiu' mi-a zburat pe deasupra volanului către un alt panou înfăţişând "un bade" (un ţăran, care vasăzică) ce bătea şi el şoriciu' (deduc că vorbiseră între ei sau erau de-acelaşi sânge roşu), zicând ceva de rău de PNL-PD şi de agricultură, încheind cu clasicul "Ruşine PNL-PD!".

Pe lângă toate celelalte sloganuri de pe stâlpi, pereţi, maşini, pixuri, fluturaşi, blocuri, canale şi TV, adaug cuvintele unui nene cu bască şi o ţigare-n colţu' gurii, care, la viaţa lui a avut mai mult treabă cu munca adevărată decât cu politica, darmite cu termenii vehiculaţi în atari situaţii, frământând între deşte un bileţel roşu (ăla cu meriţi pensie mai bună), cules de pe ştergătorul Daciei de treij' de ani, luată cu librete CEC: "Băga-mi-aş poola-n în compania voastră, dă 'oţi!". Şi care sunt, fără echivoc, şi cuvintele mele.

7 comentarii:

Lecteriţa spunea...

Mă , te spun lu' mă-ta că vorbeşti porcos! Pi cum să zici cuvinte suburbane, cum ar fi "campanie" şi "autostradă"? Ia vezi! Ştiu cei aia "ză răud du soleil", m-am familiarizat cu ea, când am venit io cu uriaşu' de la miting de la băselu, care s-a ţinut la constanţa când cu suspendarea 322 . zic de auostradă. am deviat de la ea un piculeţ, să halim ceva la un restaurant . si până a intrat uriaşu să vază care e admosfera , m-au încadrat două curve cu cizme de lac şi peruci tapate, şi m-au întrebat dacă vreau să mă distrez ; până să-mi dozez discursul , apare spaidăr men uriaşul , şi le ia p-alea ostăşeşte: ia plecaţi în pula mea fă, că nu pot sa foot paparude! la care unja dintr-alea: măi muie , nu te-am întrebat pe tine; p-asta am intrebat-o! si să-ţi mai zic un marcheting electoral de-al piticului: a dat discotecă la adi în calceăr haus , şi a pus umbreluţe în cocteiluri cu bulău ăla de la penele. şi şerveţele pe masă.

Anonim spunea...

Facem un partid cu sloganul ăsta? Publicăm platforma electorală pe blog, colectăm banii de campanie în conturi prin Cayman, şi îi bem pe plajă în Havana. La fel fac şi ăştia de-acum, doar că nu gustă ei Havana, fraierii!

Neliniştitu' spunea...

@ Nea Lecter: "Mă-ta" ştie că vorbesc porcos. Deh, prea mult timp petrecut în armată. Sau printre porci? Înseamnă că e bal mascat la noi, la Nehoi, dacă se dă peneleu la cocteiluri.
@ Vaxxi: Havana e o chestie prea depărtată şi nu într-atât de exotică precum altele din jurul ei. Par egzample, Varadero. Dar, dacă vreodată o să punem mâna pe banii de "companie", îi bem unde vrei tu, he-he! Chiar şi la Nehoiu, pe marginea gârlei, că sigur nu ne caută nimeni acolo.

Lecteriţa spunea...

la nehoiu s-ar putea sa va gasesc eu, care sunt intr-un cataclism ecologic : nu mai am uischi . si pentru o s'ta de grame , s-ar putea sa ma-nscriu la voi in partid.

Neliniştitu' spunea...

La Nehoiu, nu ne trebe uischi, că iau soluţie de prune de la ăl bătrân. Din 3 ceainice fierte, te doare-n pitic, crede-mă!

Anonim spunea...

Subscriu. Si la niste visinata d-aia marmelizata de pe marginea sticlei :)

Neliniştitu' spunea...

Românu' zice că la vreme de sectă e bună şi ploaia cu piatră, adicătelea, când n-ai ce da pe goarnă, e bună şi-o marmeladă cu alcool.